Fietsster gewond na verkeersongeluk op De Branten in Soerendonk

Op 18 oktober 2017 raakte een fietsster gewond na een aanrijding met een personenauto op de kruising De Branten / Beekstraat in Soerendonk.

De meeste letselschadezaken hebben betrekking op slachtoffers van een verkeersongeluk. Het aantal personen dat als automobilist, motorrijder, fietser of voetganger betrokken is bij een ongeluk neemt niet af. Naast lichamelijke en emotionele gevolgen heeft een verkeersongeluk geregeld ook ingrijpende financiële gevolgen voor het slachtoffer.

De zogenoemde ongemotoriseerde verkeersdeelnemers, zoals de fietsster in Soerendonk, is zeer goed beschermd door de wet. Op grond van art. 185 Wegenverkeerswet is de personenauto in beginsel voor 100% aansprakelijk voor de schade die de fietsster lijdt als gevolg van het ongeval. Mocht de fietsster mede schuld hebben gehad aan het veroorzaken van het ongeval, dan is de aansprakelijkheid van de personenauto nog steeds ten minste 50%.

Gemotoriseerde voertuigen zijn verplicht zich tegen aansprakelijkheid te verzekeren. De gesprekken over aansprakelijkheid en de hoogte van uw schadevergoeding worden daarom met de verzekeraar gevoerd. Het is dus niet zo dat de bestuurder van de auto persoonlijk moet opdraaien voor de schade die de fietser als gevolg van het ongeval lijdt.

Meer informatie: Weertdegekste.nl 

@ De Peel Letselschade Weert