Letselschade na arbeidsongeval

 

In de bouw en industrie komen arbeidsongevallen nog regelmatig voor. Zo kunt u bijvoorbeeld van een ladder of steiger zijn gevallen, met uw hand in een machine terecht zijn gekomen of tijdens werktijd schadelijke stoffen hebben ingeademd. Een bedrijfsongeval kan drastische gevolgen hebben, omdat u door het ongeluk tijdelijk of blijvend uw huidige werkzaamheden niet meer kunt uitoefenen. Uw werkgever zal in de meeste gevallen aansprakelijk zijn voor de gevolgen van een ongeval op het werk, zelfs als u wellicht onvoorzichtig bent geweest tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Deze vergaande aansprakelijkheid van uw werkgever geldt onder omstandigheden ook als u letselschade oploopt terwijl u voor uw werk onderweg bent.

Werkgevers zijn meestal verzekerd voor de door u opgelopen schade en leiden uw schadeclaim door aan hun verzekeraar. Uw schade hoeft in dat geval dus niet door de werkgever zelf betaald te worden. Uw werkgever zal mogelijk wel proberen u zo snel mogelijk weer te reïntegreren in het bedrijf, terwijl het in sommige gevallen juist beter kan zijn u eerst volledig te laten herstellen.

De advocaten van De Peel Letselschade zien er op toe dat een gezonde balans wordt gevonden tussen uw herstel en de arbeidsreïntegratie, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Het behouden van een goede relatie met uw werkgever blijft in de meeste gevallen het uitgangspunt. In overleg met u wordt bepaald op welke wijze met uw werkgever zal worden gecommuniceerd.

Wij claimen gratis uw schade, zodat u kunt herstellen! Contact