Onachtzaamheid

Letselschade kan het gevolg zijn van de onachtzaamheid van iemand anders. Zo kunt u letselschade oplopen door een gebrekkige weg of een gebrekkige stoep, als gevolg van een loszittende stoeptegel. In een dergelijk geval zal de gemeente meestal uw schade moeten vergoeden, omdat de wegbeheerder aansprakelijk is voor ongevallen die door een gebrek aan de weg zijn ontstaan.

Andere personen, organisaties of instellingen kunnen zich ook onachtzaam gedragen waardoor u slachtoffer wordt van letselschade. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een ongeval door een gevaarlijk afstapje in een restaurant, een val van een klimrek op school door onvoldoende toezicht, een ongeval op een evenement dat niet op zorgvuldige wijze is georganiseerd (aansprakelijkheid van de organisator van het evenement) of een vuurwerkpijl die op gevaarlijke wijze is afgestoken.

In gevallen waarin u vermoedt dat u letselschade hebt opgelopen door een fout van een ander geven de advocaten van De Peel Letselschade u geheel vrijblijvend advies over de verhaalbaarheid van uw schade.

Neem nu kosteloos contact met ons op!